Πετράκης (ΓΓ ΔΟΕ): Δριμεία κριτική στις συνδικαλιστικές παρατάξεις

Πετράκης (ΓΓ ΔΟΕ): Δριμεία κριτική στις συνδικαλιστικές παρατάξεις

Σφοδρή επίθεση εις βάρος μερίδας συνδικαλιστών της ΔΟΕ, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σταύρος Πετράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια των αιρετών, για διάφορους ισχυρισμούς που έχουν διατυπώσει.

Σχετικά με τις εκλογές της ΔΟΕ επισήμανε πως «μερίδα των συνδικαλιστών υποστήριζε ότι η ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών ευνοεί τη νοθεία και ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές. Επίσης συνδικαλιστικά στελέχη έλεγαν ότι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας είναι ΠΑΣΟΚ και ότι θα ευνοηθεί το ΠΑΣΟΚ, η γνωστή θεωρεία των αρμών της εξουσίας. Έγινε τίποτα από αυτά; […] το καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας και είπαμε ότι (σ.σ. η θεωρία αυτή) αγγίζει ψεκασμένες φοβίες…

Δεν θα κάνουμε εκλογές και το Υπουργείο θα βρεθεί σε τεράστιο αδιέξοδο»: «Κάποιοι συνδικαλιστές υποστήριζαν ότι θα αναγκαστεί το Υπουργείο να ορίσει τους ίδιους τους αιρετούς ή να ζητήσει από τα διοικητικά συμβούλια να ορίσουν αιρετούς. Το έλεγαν αυτό. Έγινε; Όχι.».

Σχετικά με τις φήμες ότι θα έκαναν προσφυγή στη δικαιοσύνη σχολίασε χαρακτηριστικά: «Έλεγαν ότι θα προσφύγουμε στα δικαστήρια. Κάναμε τέσσερις προσφυγές στα Διοικητικά Εφετεία και μία στο ΣτΕ, οι οποίες κόστισαν εκτός της πάγιας αμοιβής της νομικής συμβούλου, συν 10.000 ευρώ ως προσωπική αμοιβή της. Πού είναι; Τι έγινε; Πώς κάνεις προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο και ταυτόχρονα στο ΣτΕ, όταν και ο πρωτοετής φοιτητής ξέρει ότι δεν έχει κανένα νόημα η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο γιατί όλοι θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ. Βγήκε; Δεν ξέρουμε. Κερδίσαμε; Εγώ δεν νομίζω ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε».

Παράλληλα, αναφερόμενος σε αυτούς που έλεγαν ότι «οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν γιατί θα αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια», απάντησε ότι «αποσύραμε τα ψηφοδέλτια και ξεφτιλιστήκαμε στην κυριολεξία. Έκαναν τις εκλογές με αυτόν τον τρόπο που τις έκαναν και τα ψηφοδέλτια δεν μπορούσαν να αποσυρθούν. Πού έχουμε κερδίσει σε όλα αυτά που λέγαμε;».