Πιέζει ο Βούτσης τον Δ. Καμμένο για την αντιπροεδρία - Τελεσίγραφο για την Πέμπτη

Πιέζει ο Βούτσης τον Δ. Καμμένο για την αντιπροεδρία - Τελεσίγραφο για την Πέμπτη

Τελεσίγραφο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη πήρε ο Δημήτρης Καμμένος από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ώστε να αποφασίσει εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Σε περίπτωση που επιμείνει στο «όχι», ο κ. Βούτσης προανήγγειλε μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει συζητηθεί στην Ολομέλεια η σχετική πρόταση μομφής για να κλείσει οριστικά το θέμα.

Και σήμερα, πάντως, ο Δ. Καμμένος βρέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, λέγοντας μεν ότι αντιλαμβάνεται πως θα πρέπει να παραδώσει την αντιπροεδρία, αλλά όπως είπε η απόφασή του είναι πολιτική, μετά και τα όσα έχει πει δημόσια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει λάβει την οριστική του απόφαση, την οποία θα κοινοποιήσει στον Ν. Βούτση, ώστε αν απαιτηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που χρειάζονται για την υποβολή πρότασης μομφής.

Σημειώνεται ότι σε αυτήν θα πρέπει να προκύπτουν οι λόγοι που εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του, ενώ ο ίδιος θα έχει στη διάθεσή του μια ώρα ομιλίας από το βήμα της Βουλής. Κάτι που προφανώς φοβίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Π. Καμμένο, αφού δεν αποκλείεται οι σκελετοί να βγουν στην επιφάνεια.

Αλέξανδρος Διαμάντης