Πλεονέκτημα αποκτά ο Em. Μacron χάρη στην υποστήριξη του υπουργού Άμυνας

Πλεονέκτημα αποκτά ο Em. Μacron χάρη στην υποστήριξη του υπουργού Άμυνας

Ο υπουργός άμυνας Jean-Yves Le Drian, θέλησε να σεβασθεί την υπόδειξη του προέδρου Francois Hollande, ο οποίος έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να περιμένουν την 24 Μαρτίου, ήτοι αύριο, προκειμένου να δηλώσουν την υποστήριξή τους σε έναν υποψήφιο.

Ετσι η επίσημη ανακοίνωση της υποστήριξής του στον Em. Macron, θα γίνει από τον υπουργό αύριο, από την εκλογική του περιφέρεια τη Βρετάνη όπου είναι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, παράλληλα με την υπουργική του ιδιότητα.

Ηταν όμως κοινό μυστικό, ότι τελικά ο Jean-Yves Le Drian είχε κάνει την επιλογή του, να υποστηρίξει τον Em. Macron, και όχι τον B. Hamon, νικητή της προκριματικής του Σοσιαλιστικού κόμματος, προκαλώντας τη βαθιά απογοήτευση στην ομάδα του Hamon.

 

Να σημειωθεί ότι ο Le Drian, που είναι ο σημαντικότερος υπουργός του Hollande, είχε τοποθετηθεί κατά της διαδικασίας της προκριματικής που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό κόμμα και που ανέδειξε νικητή τον B. Hamon.

 Η υποστήριξη του Jean-Yves Le Drian εκτιμάται ως πολύ σημαντική για τον Em. Macron, που θεωρείται ότι είναι ένας υποψήφιος με αδυναμίες, χωρίς επαρκή εμπειρία, και χωρίς ιδιαίτερα σημαντικά άτομα στο περιβάλλον του, για τα πολύ σημαντικά υπουργεία όπως η ασφάλεια ή άμυνα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ