Πλεύρης: Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων – Δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα τον Σεπτέμβριο

Πλεύρης: Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων – Δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα τον Σεπτέμβριο

Ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του τόνισε πως η αύξηση στα κρούσματα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες είναι αναμενόμενη, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα τον Σεπτέμβριο.

«Δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα και θα επιτρέπεται η κινητικότητα», τόνισε ο κ. Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «αναμέναμε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και των παραλλαγών της covid» και τόνισε ότι αν και παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία, σημείωσε πως η αύξηση αυτή είναι ελεγχόμενη.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας είπε πως τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα δεν παρέχουν προστασία και η ουσία είναι κατά πόσο τα κρούσματα μεταφέρονται σε νοσηλείες στα νοσοκομεία. 

Επίσης, εκτίμησε ότι το Σεπτέμβριο θα χρειαστεί ενισχυτική δόση για τον ευάλωτους πολίτες, ενώ για τον γενικό πληθυσμό τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα μας το πουν οι ειδικοί» για να σημειώσει πως επιθυμία είναι να φτάσουμε σε ένα εποχικό εμβόλιο, όπως γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως το ΕΣΥ έφτασε στα όρια του με την πανδημία και είπε πως εξετάζεται το κομμάτι της οικονομικής ενίσχυσης των γιατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εγγραφές στην υπηρεσία του Προσωπικού Γιατρού.