Πλεύρης: Δεν πιέζει το ΕΣΥ η έξαρση κρουσμάτων - Κορυφώνεται λόγω της Όμικρον 2

Πλεύρης: Δεν πιέζει το ΕΣΥ η έξαρση κρουσμάτων - Κορυφώνεται λόγω της Όμικρον 2

Δεν θα οδηγηθούμε σε νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην έξαρση που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα το τελευταίο 15θήμερο. Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το κύμα που οφείλεται στην Όμικρον 2 κορυφώνεται ενώ το ΕΣΥ δεν πιέζεται.

Όπως ανέφερε, η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στην υπομετάλλαξη της Όμικρον και στο άνοιγμα της κοινωνίας. Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του ΕCDC, θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε τέταρτη δόση ή ένα εποχικό εμβόλιο, όπως εκείνο της γρίπης. 

Τόνισε δε ότι με τη λήψη πολύ δύσκολων αποφάσεων- και της υποχρεωτικότητας και των πιεστικών μέτρων να μην έχουν οι ανεμβολίαστοι τη δυνατότητα να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους- τα ποσοστά εμβολιασμού έφτασαν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή στο 72% με 73%. Πρόσθεσε ότι στην τρίτη δόση έχουμε πάει αρκετά καλά γιατί την ανοίξαμε νωρίς και πως περίπου το 70%-80% που δικαιούνταν να την κάνουν, την έχουν κάνει. 

Συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία

Για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι συμβάλλαμε με υγειονομικό υλικό και φάρμακα, σε απευθείας συνεννόηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας. Παράλληλα ανέφερε ότι είμαστε σε συνεννόηση και με την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε, την κυρία Κυριακίδου, να έρθουν κάποιοι ασθενείς από νοσοκομεία της Ουκρανίας στη χώρα μας.