Πλεύρης: Ο κ. Τσίπρας ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα

Πλεύρης: Ο κ. Τσίπρας ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα

Την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρικό Μέγαρο, την περασμένη Κυριακή, ο οποίος στις 20 Ιουλίου είχε ανακοινώσει ότι έχει διαγνωστεί με κορονοϊό σχολίασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε τα μέτρα του ΕΟΔΥ να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες και να φοράει μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες, όπως δεν συνέβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε ότι θα έπρεπε να παραμείνει πέντε μέρες καραντίνα και τις επόμενες πέντε μέρες να κυκλοφορεί με μάσκα» τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open, επισημαίνοντας ότι οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ισχύουν ακόμα και με αρνητικό PCR.

Ο Θάνος Πλεύρης πρόσαψε στον Αλέξη Τσίπρα «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ», ενώ στηλίτευσε τόσο την ενέργεια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ  το πρωί της Κυριακής να μεταβεί για αυτοψία στις καμένες εκτάσεις της Παλλήνης, όσο και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας, όταν, όπως ανέφερε, δεν τηρεί τα υπάρχοντα.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είπα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ», επισήμανε και τόνισε «κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει ήταν στην πενθήμερη καραντίνα και δεν έπρεπε να είχε βγει. Αν έχει νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 δεν μπορεί να έχει νοσήσει νωρίτερα πριν από τους χρόνους που είπαμε, θα έπρεπε να ήταν με μάσκα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουλίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, για δεύτερη φορά, το οποίο και γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter λέγοντας ότι ήταν «ίσως αναμενόμενο», αφού τις προηγούμενες μέρες το πέρασε ο μεγάλος του γιος και η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ανέφερε: «Μέσα στην αγωνία της πυρκαγιάς είχα την είδηση ότι είμαι για 2η φορά θετικός στον covid. Ίσως αναμενόμενο, αφού τις προηγούμενες μέρες πέρασε ο μεγάλος μας γιος και η Μπέτυ. Ελπίζω να παραμείνω ασυμπτωματικός. Σε κάθε περίπτωση η σκέψη μου είναι στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε παρέμβασή του στο Open πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει PCR τεστ στις 23 Ιουλίου, μια ημέρα πριν την εκδήλωση στην Προεδρία της Δημοκρατίας το οποίο - όπως τόνισε - βγήκε αρνητικό και κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγνώμη, ενώ λίγο μετά δημοσιοποίησε το εν λόγω PCR τεστ.

Στο θέμα επανήλθε αργότερα ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο twitter λέγοντας πως όσοι ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας καλό είναι να τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν και παράθεσε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στον γενικό πληθυσμό, για τους κανόνες αυτοαπομόνωσης σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό.

«Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ακολούθως με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε σφοδρά με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού λέγοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε» και επανέλαβε πως για «την αποκατάσταση της αλήθειας ο Αλ. Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο», κατηγορώντας τον πως «επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό» όταν ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο «παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Εν συνεχεία επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση» ανέφερε και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις υποστήριξε πως «όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται».