ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής του Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται ακόμη από το Δημόσιο

ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής του Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται ακόμη από το Δημόσιο

Στην καταγγελία ότι ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, πληρώνεται ακόμη κανονικότατα από το Δημόσιο, προχώρησε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει για τον Δημήτρη Μπούτο, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστά πτυχία και τίτλους σπουδών, πως «είναι σαφές πια ότι απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Μπούτου από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης, αλλά υπογραμμίζει ότι λόγω πλαστών πτυχίων θα έπρεπε να είχε ανακληθεί ο διορισμός του από το ΔΣ του νοσοκομείου και να αποσταλεί ο φάκελός του στην εισαγγελέα.

Αντιθέτως, σήμερα ο κ. Μπούτος, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνεται κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο», με την Ομοσπονδία να δίνει στη δημοσιότητα την απόφαση επανεγγραφής του κ. Μπούτου ως υπαλλήλου του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Τι έγινε ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία; Συνεχίζει παράνομα να πληρώνεται ως υπάλληλος από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Φέρνει αναρρωτικές άδειες

Είναι σαφές πια ότι ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας κος Μπούτος απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση. Σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης.

Όμως λόγω πλαστών πτυχίων με βάση το Ν.3528/2007 άρθρο 20 και τον ν.4305/2014, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισμός του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελέα. Όπως συνέβη με τις καθαρίστριες, τις Νοσηλευτές που προσκόμισαν πλαστά πτυχία.

Η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν έχει συσταθεί ακόμη είναι στάχτη στα μάτια. Δεν τέθηκε καν σε αργία για τα πλαστά πτυχία.

Σήμερα ο κ. Μπούτος είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνεται κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο».

Η απόφαση επανεγγραφής του κ. Μπούτου: