Ποινικός κώδικας: Προς παρεμβάσεις για να προστατευτούν εκπαιδευτικοί και γιατροί από τους αρνητές

Ποινικός κώδικας: Προς παρεμβάσεις για να προστατευτούν εκπαιδευτικοί και γιατροί από τους αρνητές

Παρεμβάσεις στον ποινικό κώδικα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προκειμένου να προστατευτούν εκπαιδευτικοί και γιατροί από τους αρνητές, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά εντάσεων και προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η εξαίρεση του αυτοφώρου σε τέτοιες περιπτώσεις, έτσι ώστε οι δημόσιοι λειτουργοί που εφαρμόζουν τον νόμο να μην «σύρονται» στο αυτόφωρο από αρνητές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε ότι με ειδική διάταξη προστατεύονται πλήρως οι εκπαιδευτικοί, ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για τα θέματα αυτά. «Δεν θα ανεχθούμε τίποτα και θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους», ξεκαθάρισε η Ν. Κεραμέως,

Αποκορύφωμα των σχετικών περιστατικών που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες είναι η μήνυση που κατέθεσε πατέρας μαθητή στο σχολείο της Θέρμης, ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 2,7 εκατ. ευρώ επειδή δεν επέτρεψε στο παιδί του να προσέλθει στο μάθημα χωρίς μάσκα και χωρίς self test.