Πολυ-κινηματογράφοι: Επαναλειτουργούν με 65% πληρότητα από 1η Ιουλίου

Πολυ-κινηματογράφοι: Επαναλειτουργούν με 65% πληρότητα από 1η Ιουλίου

Κατάλογο οδηγιών που θα πρέπει να τηρούνται, από κοινό και εργαζόμενους, έχει καταρτίσει το Υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με το άνοιγμα των πολυ-κινηματογράφων και των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών 12μηνης λειτουργίας. Παράλληλα υπάρχουν και ειδικές συστάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι δεσμευτικές καλό θα ήταν, ωστόσο, να ακολουθηθούν.

Σύμφωνα  με τις οδηγίες όλοι οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας μπορούν να επαναλειτουργήσουν αλλά με 65% πληρότητα, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο 75% που προβλέπεται για τα θερινά σινεμά που άνοιξαν την 1η Ιουνίου.


Όσον αφορά στις αποσπάσεις θα υπάρχει ένα κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις ωστόσο σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων θα μπορούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις έως και τέσσερα άτομα. Παράλληλα, προτείνεται να μονοδρομηθούν οι κεντρικοί διάδρομοι των αιθουσών.

Διάλειμμα στις προβολές δεν θα γίνεται προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ, για τον ίδιο λόγο, τα κυλικεία και τα μπαρ θα λειτουργούν πριν την έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής.  

Στο μεταξύ προτείνεται η ύπαρξη χρονικού κενού τουλάχιστον μισής ώρες ανάμεσα στην Ά και την Β' προβολή για να γίνεται ομαλά η προσέλευση και η αποχώρηση του κοινού ενώ ειδικά στους θεατές της Β' προβολής συστήνεται η χρήση μάσκας δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.  
Εισιτήρια

Σχετικά με τα εισιτήρια ιδανική επιλογή αποτελεί η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο ανέπαφος έλεγχος με scanner. Τα ταμεία των αιθουσών θα λειτουργούν με κανονικά αλλά έχει προβλεφθεί τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων έτσι ώστε οι θεατές να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι οι ι κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο ανοίγουν σταδιακά - κάποιες ευρωπαϊκές χώρες το έχουν ήδη κάνει από τον Μάιο, ενώ η Ιταλία, που επλήγη βαριά από την πανδημία του κορονοϊού, το επιχειρεί αυτή την εβδομάδα. Η Γαλλία θα ανοίξει ξανά τα σινεμά στις 22 Ιουνίου, ενώ στην Κίνα οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί από τις 24 Ιανουρίου με ένα ενδιάμεσο ολιγοήμερο άνοιγμα τον Μάρτιο. Στις ΗΠΑ οι περισσότεροι κινηματογράφοι θα ανοίξουν ξανά ανά τις πολιτείες μέσα στον Ιούλιο.

(Claudio Furlan/LaPresse via AP)