Πώς θα γίνονται οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα
Υπουργείο Εξωτερικών

Πώς θα γίνονται οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο εξωτερικών για τις αεροπορικές αφίξεις επισκεπτών στην Ελλάδα και σε σχετική οδηγία αναφέρει πως υπάρχουν προβλέψεις όχι ανά χώρα αλλά για αεροδρόμια υψηλού κινδύνου, μέσα από λίστα που δεν θα καθορίζει η Ελλάδα αλλά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας, EASA.

Με ανακοίνωσή του με τίτλο "η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο", το υπουργείο ενημερώνει για τις φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών στα σύνορα και τις πτήσεις και έχει απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο που προσπαθεί να εξηγήσει τους κανόνες για τη νέα πραγματικότητα όσον αφορά την υποδοχή των τουριστών.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις προβλέπονται τρεις φάσεις:

31/5-15/6:  θα γίνεται τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα. Όσοι είναι θετικοί θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ όσοι είναι αρνητικοί σε κατ' οίκον καραντίνα για 7 ημέρες.

Από 15/6: Το τέστ θα είναι υποχρεωτικό μόνο για όσους προέρχονται από τη λίστα αεροδρομίων υψηλού κινδύνου με βάση την EASA. Το ίδιο ισχύει και για τις περιόδους καραντίνας. Στις πτήσεις από όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ.

Από 1/7: Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ για όλες τις πτήσεις ανεξαρτήτως αεροδρομίου προέλευσης.