ΠΟΣΔΕΝ: Απαράδεκτο αναρχικοί να απειλούν καθηγήτρια του ΕΚΠΑ

ΠΟΣΔΕΝ: Απαράδεκτο αναρχικοί να απειλούν καθηγήτρια του ΕΚΠΑ

Την έκπληξη και την αγανάκτησή της για την κυκλοφορία προκήρυξης, από αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα, εγκατεστημένη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, η οποία στοχεύει κατά συγκεκριμένης καθηγήτριας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΝ η ομάδα αυτή απειλεί προσωπικά την καθηγήτρια και την εγκαλεί για τις απόψεις της και για το περιεχόμενο των μαθημάτων της όταν η καθηγήτρια υποστηρίζει σθεναρά την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και εκφράζεται κατά της ανομίας, των καταλήψεων, των βανδαλισμών.

«Το περιστατικό αυτό, όπως και άλλα παρόμοια, είναι χαρακτηριστικό μιας στάσης που παροικεί στους ακαδημαϊκούς χώρους. Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση στις ακαδημαϊκές ελευθερίες, από άτομα που μπορεί να μην είναι καν φοιτητές, που
καταχρώνται τον πανεπιστημιακό χώρο και επιδιώκουν να επιβάλουν με απειλές και βία τις δικές τους απόψεις», σημειώνει και υπενθυμίζει ότι «τα αγαθά που προστατεύονται και συνταγματικά, όπως και άλλες ατομικές ελευθερίες, είναι οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και η ελευθερία της έκφρασης. Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν αποτελεί καθεαυτό αγαθό ή δικαίωμα, αλλά ορίζεται ιστορικά ακριβώς για την εξασφάλιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών».

Τέλος, μεταξύ άλλων, καλεί την πολιτεία να προστατέψει τους πανεπιστημιακούς από τις έκνομες ενέργειες που εκδηλώνονται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Διαβάστε ακόμα: Απειλές κατά καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών