Ποτάμι: Η τελική διαπραγμάτευση για το Brexit θα πρέπει να ψηφιστεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ισχύσει

Ποτάμι: Η τελική διαπραγμάτευση για το Brexit θα πρέπει να ψηφιστεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ισχύσει

"Με ψήφισμά του που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε σχετικά με την έναρξη των συνομιλιών για το Βrexit θέτοντας ως σημαντικότερο στόχο την υποστήριξη των πολιτών που ζουν στο Ην. Βασίλειο αλλά και την ΕΕ", αναφέρει η δήλωση του Μίλτου Κύρκου για το Brexit.

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει πως "επισημαίνοντας πως μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης οι δύο πλευρές διατηρούν ακέραια δικαιώματα και υποχρεώσεις, τόνισε πως η πρόσβαση του ΗΒ στην εσωτερική αγορά και την τελωνειακή ένωση προϋποθέτουν υιοθέτηση των τεσσάρων ελευθεριών (κίνηση εργαζομένων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων) όπως επίσης και την αναγνώριση της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου των Ευρ. Κοινοτήτων.

Επίσης, οποιαδήποτε συμφωνία σύνδεσης θα πρέπει να υπηρετεί τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα για το περιβάλλον, την φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, τον υγιή ανταγωνισμό, τις κοινωνικές πολιτικές".

"Θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε απώλειες και τα δύο μέρη, αλλά η πρωτοβουλία του ΕΚ να θέσει τις πρώτες κόκκινες γραμμές θεωρείται μία κίνηση που θα συνεισφέρει και στην απαιτούμενη διαφάνεια. Εξ άλλου, η τελική διαπραγμάτευση θα πρέπει να ψηφιστεί και στο ΕΚ για να ισχύσει", πρόσθεσε.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια