Ποτάμι: Και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ποτάμι: Και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες

"Ο νόμος Κατρούγκαλου ξηλώνεται ξανά και η κυβέρνηση τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια των 850.000 ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας. Οι εισφορές θα επιβάλλονται πλέον στο ακαθάριστο εισόδημα χωρίς να αφαιρούνται αυτά που πληρώνει ο ασφαλισμένος στο ταμείο του", σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχετικά με τις νέες εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τo κείμενο του νέου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είδε το φως της δημοσιότητας πέραν των γνωστών βαρών περιλαμβάνει και νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους είναι η τελευταία “μεγάλη επιτυχία” της διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο νόμος Κατρούγκαλου ξηλώνεται ξανά και η κυβέρνηση τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια των 850.000 ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας. Οι εισφορές θα επιβάλλονται πλέον στο ακαθάριστο εισόδημα χωρίς να αφαιρούνται αυτά που πληρώνει ο ασφαλισμένος στο ταμείο του.

Αυτό θα επηρεάσει ακόμα και αυτούς που έχουν εισοδήματα 7.000 ευρώ τον χρόνο. Η έκπτωση 15% στις επιβαρύνσεις, που υποσχέθηκε χθες η κ. Αχτσιόγλου, θα είναι μόνο για την πρώτη χρονιά χωρίς καμιά παράταση. Οι αυξήσεις των εισφορών θα είναι 7% κατά μέσο όρο για το 2018 και πάνω από 25% μετά το 2019. Τελικά, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την πραγματική οικονομία δεν έχουν αντίμετρα αλλά μόνο νέα μέτρα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς