Ποτάμι προς κυβέρνηση: Κύριοι, δυστυχώς, είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι (και) στο προσφυγικό, αποτύχατε!

Ποτάμι προς κυβέρνηση: Κύριοι, δυστυχώς, είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι (και) στο προσφυγικό, αποτύχατε!

Κακομεταχείριση, βία, ανεπαρκής υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες και ειδικά σε ανήλικους, κακές συνθήκες διαβίωσης, ακόμη και προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού και του φαγητού: αυτό είναι το σκηνικό που έχει καταφέρει να δημιουργήσει στο ζήτημα του προσφυγικού η «πρώτη φορά αριστερά» με ... αρκετή ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση, όπως διαπιστώνεται επίσημα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με βάση την έκθεση της Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων (CPT).

Αυτό καταγγέλλει σήμερα το Ποτάμι, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η συνεχιζόμενη επιμονή στην πολιτική υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά, πέραν της οικονομικής δυσπραγίας και της κοινωνικής αναταραχής, έχουν δημιουργήσει, σύμφωνα με την έκθεση, «εξαιρετικά εκρηκτική κατάσταση».

«Και η κυβέρνηση, διά των αρμόδιων Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, απαντά και δικαιολογείται στο ίδιο, βαρετό αλλά και συνάμα επικίνδυνο, τροπάριο: "καλούμαστε να διαχειριστούμε δύσκολες και ευαίσθητες περιπτώσεις", "γίνονται συντονισμένες προσπάθειες", "δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων"!» αναφέρει το Ποτάμι και συνεχίζει:

«Λόγια, ξανά λόγια, 2,5 και πλέον χρόνια μετά, με τα ευρωπαϊκά κονδύλια να «γυροφέρνουν» κυριολεκτικά στην ελληνική επικράτεια, άλλοτε όμως να μην εκταμιεύονται λόγω ανικανότητας και άλλοτε να καταλήγουν κάπου, άγνωστο που! Τη στιγμή που απομακρύνονται οι κατάλληλοι άνθρωποι από την «πρώτη γραμμή» και τοποθετούνται ακατάλληλοι, αρκεί να είναι «δικοί μας». Τη στιγμή που οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης καταγγέλουν ότι «το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, επί ένα περίπου χρόνο, παραμένει under construction» και ότι «εν κατακλείδι, το ποιος κάνει κουμάντο στα hotspots δεν είναι κατ'' ουσία ξεκάθαρο».

Κύριοι, δυστυχώς, είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι (και) στο προσφυγικό, αποτύχατε!»