ΠΟΥ Ευρώπης: Η Ελλάδα ο πιο ασφαλής προορισμός

ΠΟΥ Ευρώπης: Η Ελλάδα ο πιο ασφαλής προορισμός

Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την πορεία της χώρας μας στην πανδημία του νέου κορονοϊού, ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, δρ Χανς Κλούγκε, με αφορμή το άνοιγμα της χώρας μας στον καλοκαιρινό τουρισμό.

Ο δρ Κλούγκε, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγκαιρα αποφάσισε την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε συνδυασμό με μια σειρά μέτρων δημόσιας υγείας και πέτυχαν την επάρκεια του συστήματος υγείας για την περίθαλψη των ασθενών.

Ταυτόχρονα, εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για ανίχνευση, εντοπισμό, απομόνωση, ιχνηλάτηση και καραντίνα των κρουσμάτων και των επαφών τους, υπό την εποπτεία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και  του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Για την συνολική πολιτική που εφαρμόστηκε, υπήρξε και συνεργασία με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο.

Το σύνολο των μέτρων οδήγησαν στα θετικά αποτελέσματα και τώρα η χώρα ανοίγει τα αεροδρόμιά της ένα προς ένα, σταδιακά, ενώ παράλληλα ενισχύει το σύστημα υγείας της στα νησιά.

Ο κ. Κλούγκε σημείωσε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει δίλλημα υγεία ή οικονομία, όσο εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σημειώνουμε ότι στόχος της υγειονομικής οργάνωσης της χώρας είναι η διασφάλιση πως δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Για κάθε κρούσμα που διαπιστώνεται, προβλέπεται η απομόνωσή του, η ιχνηλάτηση των επαφών του και η παροχή της αναγκαίας περίθαλψης. Ταυτόχρονα συνιστάται η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών, προκειμένου η πιθανή μετάδοση του ιού να είναι η ελάχιστη δυνατή.