Πράσινη συμφωνία για επενδύσεις σε ενέργεια και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πράσινη συμφωνία για επενδύσεις σε ενέργεια και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Πράσινη συμφωνία για επενδύσεις στην ενέργεια και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Άνγκελα Μέρκελ» κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο Φιλελεύθερος.

Σε εξαιρετικό κλίµα στο Βερολίνο οι συνοµιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού µε τη Γερµανίδα καγκελάριο και των εκπροσώπων των δύο κυβερνήσεων. Έγινε το πρώτο βήµα για την προώθηση επενδύσεων στη χώρα µας. Λεπτοµέρειες και συγκεκριµένα σχέδια θα αναλυθούν σε ειδικό συνέδριο που θα γίνει τον Ιανουάριο στην Αθήνα. Οι δύο ηγέτες συµφώνησαν για το προσφυγικό και την πορεία της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο:

- Κυβέρνηση σε ρυθμούς ΔΕΘ 

Το ενδιαφέρον στρέφεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των φορολογικών βαρών για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, εκπέμποντας έτσι νέα θετικά μηνύματα που ενισχύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστεί η χώρα ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός 

- Εγκαίνια στην Έκθεση με το καλύτερο κλίμα της 12ετίας

Είναι η πρώτη φορά -έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια- που η τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε οικονομικό κλίμα υψηλών προσδοκιών και μεγάλης εμπιστοσύνης. 

- Το «αδιέξοδο» της πειρατικής πολιτικής του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο 

«Τρύπες στο νερό» το ενεργειακό σχέδιο με τα πανάκριβα γεωτρύπανα και σεισμογραφικά 

- Προίκα στη ΔΕΗ για να σωθεί, θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάντια

Το σχέδιο Χατζηδάκη παρουσιάστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός προειδοποίησε ότι η συζήτηση για την εταιρεία ανοίγει «και θα έχει και άλλες συζητήσεις και άλλα επεισόδια και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη»

- ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αγώνες υπέρ …ρουσφετιών 

Τα χρόνια που οι πολίτες αγωνίζονταν να βγάλουν τον μήνα και πλήρωναν με δόσεις τη ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της επιχείρησης περνούσαν «μπέικα» και υπό την προστασία των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα

- Σκευωρία Novartis : Στο αρχείο για Στουρνάρα, δίωξη για Λοβέρδο

Καταρρέει η σκευωρία με την 7η αρχειοθέτηση κατά των διωκόμενων πολιτικών, με τους δύο πολιτικούς να ζητούν έρευνα για αυτούς που την έστησαν και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ να δηλώνει πως τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψή της

- Η Ιλαρά επιστρέφει στην Ελλάδα

Καμπανάκι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

- Η σκιά της ακροδεξιάς πλανάται πάνω από την Ανατολική Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται αυτό το φθινόπωρο για τις πιο κρίσιμες εκλογές που έχουν γίνει στα ανατολικογερμανικά κρατίδια της Σαξωνίας , του Βρανδεμβούργου και της Θουριγγίας. 

- Ξεχειλίζει η οργή εναντίον του Μπόρις Τζόνσον 

Ενάμισι εκατομμύριο πολίτες (1.500.000) έχουν ήδη υπογράψει τη διαδικτυακή αίτηση στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου με την οποία απαιτούν να μην κλείσει η βουλή αν δεν έχει νομοθετηθεί η παράταση του άρθρου 50 ή δεν έχει ακυρωθεί η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

- Δημήτρη Λιγνάδη : Πρέπει να σκεφτόμαστε τον Έλληνα πολίτη

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Εθνικό Θέατρο ο σκηνοθέτης και ηθοποιός ξεδίπλωσε το όραμά του για τον οργανισμό που καλείται να διοικήσει.

- Όλοι περιμένουν την λάμψη του Γιάννη

Δεν είναι μόνο η Εθνική μας που περιμένει τα πάντα από τον Αντετοκούνμπο. Τα μεγαλύτερα αστέρια του NBA σνόμπαραν ακόμη μια φορά το Μουντομπάσκετ και υπάρχει σοβαρός λόγος.

- 2500 χιλιάδες χρόνια Θεσμιστοκλής

Διηγήματα γραμμένα ειδικά για τους αναγνώστες του Φιλελεύθερου. Σήμερα το διήγημα του Γιώργου Ιατρού «2500 χιλιάδες χρόνια Θεμιστοκλής»

Διαβάστε ακόμη στο οικονομικό ένθετο του Φιλελεύθερου:

- Σήμανε παγκόσμιος συναγερμός στις αγορές 

Το φάντασμα της ύφεσης υπό τον φόβο γενίκευσης του εμπορικού πολέμου στοιχειώνει τους επενδυτές

- Ας ελπίζουμε για το καλύτερο. Ας προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα είναι ο αργός τρόπος που αντιδρούν οι αγορές και η έλλειψη καθαρής εικόνας για την αυριανή ημέρα. Οι αγορές κινούνται δειλά μέσα σε ένα θολό περιβάλλον, ανταποκρινόμενες στον αργόσυρτο τρόπο που τα τρία παγκόσμια αρνητικά σπιράλ παρασύρονται το ένα με το άλλο. 

- Οι κάρτες σώζουν τις τραπεζικές προμήθειες... Οι καταναλωτές όμως τις προτιμούν

Τα αποτελέσματα 6μήνου που ανακοινώνουν, αυτές τις μέρες, οι ελληνικές τράπεζες, εκτός των άλλων σημαντικών αριθμοδεικτών αποκαλύπτουν ότι οι Ελληνες έχουν συνηθίσει και τώρα προτιμούν να συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα έναντι των μετρητών. 

- Το μεγάλο στοίχημα για τον ΕΝΦΙΑ 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καρπωθούν φέτος τη μεσοσταθμική μείωση του 22%, αλλά για να «βγουν» και τα νούμερα του Δημοσίου θα πρέπει να αυξήσουν και τον συντελεστή εισπραξιμότητας από το περίπου 74%-75% που ήταν το 2018 σε επίπεδα υψηλότερα του 81%-82% για φέτος

- Τάξη στην αταξία του ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας

Παρεμβάσεις ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου αφενός να αποθαρρύνει όσους εργοδότες χρησιμοποιούν την υποδηλωμένη εργασία ως εργαλείο προκειμένου να πληρώνουν λιγότερο τους εργαζόμενους και το Δημόσιο και αφετέρου να φρενάρει την έξοδο των εργαζόμενων προς τη σύνταξη, δίνοντας κίνητρα παραμονής και εισάγοντας «πέναλτι» αποχώρησης. 

- Νομισματική πολιτική: Το ιαπωνικό μάθημα για τα 3 βέλη κατά της επιβράδυνσης 

Ποιο είναι το αληθινό κέρδος από τα αρνητικά επιτόκια και γιατί δεν ισχύει για όλες τις οικονομίες; Γιατί οι απαντήσεις για την ανατροπή της παγκόσμιας επιβράδυνσης κρύβονται στη χαμένη δεκαετία της Ιαπωνίας;

- Η Ε.Ε. ετοιμάζεται για plan bee!

Πικρή είναι η γεύση που αφήνει η φετινή χρονιά στους μελισσοπαραγωγούς που βλέπουν έναν από τους πιο νευραλγικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα να βρίσκεται υπό την απειλή αφανισμού. Η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα ισχυρά φυτοφάρμακα οδηγούν στον θάνατο εκατομμύρια μέλισσες, με τους επαγγελματίες του κλάδου να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να κάνουν έκκληση για βοήθεια. 

- Βιοεκτύπωση: Το μέλλον των μεταμοσχεύσεων; 

Αναζητώντας λύση στο ασφυκτικό πρόβλημα έλλειψης δωρητών οργάνων, οι επιστήμονες στρέφονται στην τεχνολογία για τη δημιουργία μοσχευμάτων μέσω τρισδιάστατων εκτυπωτών 

Ακόμη με τον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, τρία βιβλία σε επανέκδοση:

- Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει

- Adam Smith: Ο πατέρας της οικονομικής επιστήμης

- Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού 
 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια