Πράσινοι Γερμανίας: Αποκλείουν κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Πράσινοι Γερμανίας: Αποκλείουν κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

«Η πολιτική του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) θα οδηγούσε στην επιστροφή της ευρω-κρίσης. Η Eυρωζώνη χρειάζεται ισχυρές κοινές επενδύσεις και μια κοινή φορολογική πολιτική, αλλά βλέπω μονίμως κατηγορίες κατά της Ελλάδας και έναν Christian Lindner σε μορφή AfD light. Δεν χρειαζόμαστε καμιά συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Eυρωζώνη. Κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο. Μια τέτοια πολιτική δεν θα υπάρξει με τους Πράσινους (ενν. σε περίπτωση συμμετοχής τους σε κυβερνητικό συνασπισμό και με το FDP)», είπε ο Sven Giegold, εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) για δημοσιονομικά θέματα και επικεφαλής τους στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrucker Zeitung.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του FDP Christian Lindner έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ένα υπουργικό θώκο ή να είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, στην περίπτωση συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση.

Συνεχώς όμως αναφέρει το ενδιαφέρον του να είναι ο διάδοχος του χριστιανοδημοκράτη Wolfgang Schaeuble στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διότι γνωρίζει «πόσο μεγάλη είναι η επιρροή αυτού του υπουργείου», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ