Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει η εστίαση νωρίτερα

Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει η εστίαση νωρίτερα

Την άποψη πως είναι πιο ασφαλές να ανοίξουν τα εστιατόρια και οι επιχειρήσεις, από το να συνωστίζεται αδιάκριτα ο κόσμος στις πλατείες εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», σε συνέχεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων «για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία». 

«Από το να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με τις πλατείες πιο ασφαλές να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφενεία, ώστε να είναι και πιο ασφαλής και δομημένη η έξοδος των πολιτών», απάντησε ο κ. Καββαθάς στον πρωθυπουργό, όπως υποστήριξε ο ίδιος, σε ερώτημα που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό αν η εστίαση είναι έτοιμη να ανοίξει.

«Πρέπει να δούμε πως θα κερδίσουμε έστω ένα μικρό κύκλο εργασιών από τον τουρισμό», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας ότι «όλα εξαρτώνται όλα από τους επιδημιολόγους», ενώ υπογράμμισε ότι είναι «βασική προϋπόθεση η επιδότηση της εργασίας από πλευράς της πολιτείας, για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Μιλώντας για  τη χθεσινή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου ο κ. Καββαθάς είπε πως «ήταν περισσότερο μια βόλτα σε επίπεδο χαμηλών προσδοκιών και για εμάς και για τους καταναλωτές». Ήταν πάρα πολύ μικρό το ποσοστό του κύκλου εργασιών που έγινε χθες, υπογράμμισε, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα προβλήματα από την πτώση του τουρισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα την Παροικιά της Πάρου, όπου από τα 187 καταστήματα, άνοιξαν 10 χθες.