Προεκλογική αναταραχή στη Γερμανία - Έχασε ένα ακόμα κρατίδιο το SPD

Προεκλογική αναταραχή στη Γερμανία - Έχασε ένα ακόμα κρατίδιο το SPD

Την πλειοψηφία του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία έχασε ο συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με τους Πράσινους, μετά την παραίτηση που κατέθεσε βουλευτής των Πράσινων, η οποία μάλιστα αποφάσισε να συνταχθεί με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Angela Merkel.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το SPD και οι Πράσινοι έχουν τώρα 68 έδρες από τις 137, σε ένα από τα σημαντικότερα κρατίδια της Γερμανίας.

«Βλέπω το πολιτικό μου μέλλον εντός του CDU”, δήλωσε η Elke Twesten που αποχώρησε από τους Πράσινους.

Αυτή η κίνηση αποτελεί ενδεχόμενο εμπόδιο για το SPD λίγο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου, στις οποίες η καγκελάριος Angela Merkel επιδιώκει τέταρτη θητεία. Οι συντηρητικοί του CDU έχουν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, διψήφιο προβάδισμα έναντι του SPD.

Αν το SPD χάσει ένα ακόμα κρατίδιο τόσο κοντά στις εκλογές, θα βλάψει την εικόνα του κόμματος σε εθνικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μια απροσδόκητη εκλογική ώθηση για τη Merkel. Το CDU έχει ήδη ανατρέψει δύο τοπικές κυβερνήσεις του SPD στις εκλογές που προηγήθηκαν φέτος: στο Schleswig-Holstein και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η Κάτω Σαξονία φιλοξενεί ισχυρές εταιρείες όπως η Volkswagen, ενώ είναι και μία από τις πλουσιότερες γεωργικές περιοχές της Γερμανίας.

Φωτογραφία: SOOC