Πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου ζώνης ασφαλείας αυτοκινήτων Toyota, Yaris

Πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου ζώνης ασφαλείας αυτοκινήτων Toyota, Yaris

Πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota, µοντέλο Yaris, εκτελεί η εταιρεία Toyota Ελλάς ABEE, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ?ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 976 οχήµατα, παραγωγής από το 2011 έως το 2016. Τα συγκεκριµένα οχήµατα, είναι εξοπλισµένα µε ζώνες ώµου-µέσης και στις τρεις πίσω θέσεις επιβατών. Η πόρπη της κάθε ζώνης είναι ασφαλισµένη στο πάτωµα του οχήµατος µε ένα πλακάκι αγκύστρωσης. Λόγω απόκλισης στη ρύθµισης της πρέσας παραγωγής των πλακιδίων αγκύστρωσης, υπάρχει πιθανότητα η επεξεργασµένη επιφάνεια να γίνει αιχµηρή. Σε αυτή τη περίπτωση και σε ενδεχόµενη σύγκρουση του οχήµατος υπάρχει η πιθανότητα, ο ιµάντας της πόρπης της ζώνης να κοπεί και κατά συνέπεια η ζώνη να µην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, µε αποτέλεσµα να υπάρχουν αυξηµένες πιθανότητες τραυµατισµού.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, προκειµένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει o σχετικός έλεγχος των πλακιδίων αγκύρωσης στις ζώνες ασφαλείας των πίσω καθισµάτων, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την Toyota Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια