Πρόσκληση Π. Τατούλη στο ΥΠΕΣ για συζήτηση σχεδίου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Πρόσκληση Π. Τατούλη στο ΥΠΕΣ για συζήτηση σχεδίου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητήσουν επί συγκεκριμένου σχεδίου της περιφέρειας, για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Πελοπόννησο, απευθύνει με επιστολή του στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Εσωτερικών εκφράζει την αγωνία του για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, τονίζοντας ότι οι εικόνες από την Ειδομένη «αποτελούν ντροπή για τη χώρα και τις ανθρωπιστικές αξίες που οφείλουμε να διαφυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού».

Επιπλέον ο κ. Τατούλης, ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα και προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα στην Τρίπολη, προκειμένου όπως υπογραμμίζει, «να υπάρξει σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση με την περιφερειακή αρχή, η οποία και σχέδιο διαθέτει και άποψη για το θέμα, με γνώμονα την απαραίτητη εξειδίκευση στις ιδιαιτερότητες της Πελοποννήσου και τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την κρίσιμη στιγμή στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ