Πρωτοφανής προσβολή: Οι Τούρκοι «έγδυσαν» τον Ισραηλινό πρέσβη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Πρωτοφανής προσβολή: Οι Τούρκοι «έγδυσαν» τον Ισραηλινό πρέσβη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Με τις τουρκοισραηλινές σχέσεις να βρίσκονται για μια ακόμη φορα στο ναδίρ μετά τις συγκρούσεις στη Γάζα και τον λεκτικό πόλεμο Νετανιάχου – Ερντογάν, οι αρχές του αεροδρομίου Ατατούρκ υπέβαλλαν σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο τον Ισραηλινό πρέσβη στην Τουρκία, ενώπιον μάλιστα τον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Times of Israel» ο πρέσβης του Ισραήλ στην Τουρκία, Εϊτάν Ναέ, βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λίγες ώρες αφότου η Τουρκία τον κάλεσε να αποχωρήσει για αόριστο χρόνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τουρκικές αρχές είχαν καλέσει κάμερες και δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέγραψαν σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, τον Ισραηλινό πρέσβη να υποβάλλεται σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο με τους Τούρκους αστυνομικούς να του ζητούν να βγάλει ακόμη και τα παπούτσια του!

Η απάντηση από το Ισράηλ ήταν άμεση και ανάλογη, αφού σύμφωνα πάντα με τους «The Times of Israel» ο Τούρκο επιτετραμμένος στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, Ουμούτ Ντενίζ εκλήθη στο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ και παρουσία δημοσιογράφων υπεβλήθη επίσης σε εξονυχιστικό έλεγχο.