Public Issue: Ισχυρό προβάδισμα της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης

Public Issue: Ισχυρό προβάδισμα της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην παράσταση νίκης σύμφωνα με το τρίτο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue, το οποίο δείχνει ότι τόσο η προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος όσο και οι προαναγγελίες για παροχές δεν βρήκαν ανταπόκριση. Μάλιστα το 60% των πολιτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, στο θέμα της παράστασης νίκης που θεωρείται εκ των βασικών δεικτών, η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 54%. Το ποσοστό αυτό διατηρείται σε υψηλά επίπεδα όλο το τελευταίο διάστημα στις μετρήσεις της εταιρείας και δεν άλλαξε επί της ουσίας παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ και μετά.

δημοσκόπηση 

Ως προς το θέμα των εκλογών, ποσοστό της τάξης του 60% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τους δηλώνοντας πως επιθυμεί να γίνουν άμεσα. «Μάλλον δεν χρειάζεται» απαντά το 37%. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της Public Issue το ποσοστό των πολιτών που ήθελε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ήταν 55%.

δημοσκόπηση

Τέλος, σε περίπτωση που επικρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, το 46% ερωτηθέντων δηλώνει θα αισθανόταν στεναχώρια, το 36% αδιαφορία και μόλις το 15% ανακούφιση. Αντίθετα, σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ, στεναχώρια θα αισθανόταν το 24% , το 40% αδιαφορία, και ανακούφιση το 34%.

δημοσκόπηση

 Υπενθυμίζεται ότι το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιοποιήθηκε σε τρία μέρη δείχνει την τάση που επικρατεί σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει «θετική δημοσιότητα». Εν τούτοις δείχνει ότι οι πολίτες δεν πείθονται.