Πυρκαγιές σε ανατολική Μάνη, Λάρισα, Καβάλα και Σπάρτη

Πυρκαγιές σε ανατολική Μάνη, Λάρισα, Καβάλα και Σπάρτη

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Σινά, στο δήμο ανατολικής Μάνης, σε περιοχή με πουρνάρια. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα όχημα του δήμου και 5 Πεζετέλ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κυψέλη (Κιλελέρ) Λάρισας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο, 1 Αεροσκάφος. 

Σε εξέλιξη και φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πολύνερο Καβάλας. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 Καναντέρ και 2 Πεζετέλ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη θέση Σίνα, κοντά στο Αρχοντικό Γυθείου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή κι έχει περάσει σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν φτάσει κι επιχειρούν μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με δώδεκα οχήματα, τριάντα πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα οκτώ ατόμων, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη Pezetel, δύο αεροσκάφη Canadair και το έργο τους συντρέχουν ένα όχημα του δήμου, καθώς και εθελοντές πολίτες των γύρω χωριών με βυτία ψεκαστικών.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην θέση Πηγάδια, στον Ταΰγετο. Η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη Πεζετέλ και δύο Καναντέρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr