Ρωσία: Δεν έχουμε ανάμειξη στη συνάντηση J. Kushner με διοικητή ρωσικής τράπεζας

Ρωσία: Δεν έχουμε ανάμειξη στη συνάντηση J. Kushner με διοικητή ρωσικής τράπεζας

Το ανώτερο στέλεχος μιας ρωσικής τράπεζας που συναντήθηκε με τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, τον Jared Kushner, δεν το έκανε έπειτα από αίτημα του Κρεμλίνου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Vladimir Putin.

Ο Kushner, που κατέθεσε χθες Δευτέρα ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας για τις επαφές του με Ρώσους στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την ενδεχόμενη παρέμβαση του Κρεμλίνου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Sergey Gorkov, διοικητή της κρατικής ρωσικής τράπεζας Vnesheconombank, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Μόσχα αρνείται ότι επενέβη στις αμερικανικές εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση του Kushner με τον Gorkov, ο Dmitry Peskov απάντησε ότι ο διοικητής της ρωσικής τράπεζας βρισκόταν στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με διάφορους Αμερικανούς επιχειρηματίες και αξιωματούχους για υποθέσεις της τράπεζας.

«Οι επαφές αυτές δεν χρειάζονται έγκριση από το Κρεμλίνο και φυσικά δεν πραγματοποιούνται έπειτα από εντολή του Κρεμλίνου», τόνισε ο Peskov.

Ο εκπρόσωπος του Putin εξήγησε ότι είναι «κοινή πρακτική» ο διοικητής μιας μεγάλης τράπεζας να συναντάται με πολλούς αξιωματούχους όταν πραγματοποιεί επίσκεψη σε ξένες χώρες.

Στα τέλη Μαΐου δημοσιεύματα είχαν αναφέρει, επικαλούμενα πηγές που είχαν γνώση του θέματος, ότι ο Kushner συναντήθηκε με τον Gorkov για να αποκτήσει «μια άμεση» γραμμή επικοινωνίας με τον Putin.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ