Ρωσία: H κυβέρνηση θα στηρίξει τον Putin στις προεδρικές εκλογές

Ρωσία: H κυβέρνηση θα στηρίξει τον Putin στις προεδρικές εκλογές

Το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία θα στηρίξει τον πρόεδρο Vladimir Putin, αν αποφασίσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev.

Ο 65χρονος Putin προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν σκοπεύει ή όχι να επιδιώξει μια τέταρτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2018.

«Το κόμμα μας και εγώ προσωπικά θα τον στηρίξουμε με κάθε πιθανό τρόπο», δήλωσε ο Medvedev σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα και η οποία μεταδόθηκε απευθείας. «Διότι πιστεύουμε ότι είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος που ηγείται της χώρας μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας–ΗΠΑ, ο Medvedev σχολίασε ότι είναι φρικτές, χειρότερες από τότε που μπορεί να θυμηθεί. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, τον οποίο συνάντησε νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Μανίλα, του φάνηκε φιλικός και διατεθειμένος να συνάψει θετικές επαφές εργασίας με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, οι σχέσεις Μόσχας- Ουάσινγκτον μπορούν να βελτιωθούν και αυτό το επιθυμούν και οι αμερικανικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι Αμερικανοί πολιτικοί χρησιμοποιούν «το χαρτί της Ρωσίας» για να πετύχουν τους στόχους τους και να επηρεάσουν τη στάση του Trump απέναντι στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια