Ρωσία: Το Ισραήλ χρησιμοποίησε 28 αεροσκάφη και έριξε 70 πυραύλους σε ιρανικές θέσεις

Ρωσία: Το Ισραήλ χρησιμοποίησε 28 αεροσκάφη και έριξε 70 πυραύλους σε ιρανικές θέσεις

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε 28 αεροπλάνα και έριξε 70 πυραύλους κατά των ιρανικών υποδομών στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ενώ διευκρινίζει ότι οι μισοί από τους πυραύλους καταστράφηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

«28 ισραηλινά αεροπλάνα F-15 και F-16 μετείχαν στα πλήγματα και έριξαν 60 πυραύλους ''αέρος-εδάφους'' σε πολλές συριακές περιοχές», σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Περισσότεροι από 10 τακτικοί πύραυλοι ''εδάφους-εδάφους'' ρίφθηκαν από το Ισραήλ», προσθέτει.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτοί οι πύραυλοι είχαν στόχο «θέσεις των ιρανικών δυνάμεων και θέσεις που συνδέονται με το σύστημα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στη ζώνη της Δαμασκού και στο νότιο τμήμα της Συρίας», ενώ τα πλήγματα αυτά έγιναν στις 10 Μαΐου μεταξύ της 01:45 και των 03:45 τοπική ώρα «υπό το πρόσχημα της απάντησης στα πυρά που είχαν στόχο ισραηλινές θέσεις στο Γκολάν». 

«Οι ζημιές που υπέστησαν οι ιρανικές δυνάμεις και οι συριακές στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές αξιολογούνται τώρα», προστίθεται. 

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 23 ένοπλοι, 5 Σύροι στρατιώτες και 18 μέλη των συμμαχικών δυνάμεων των συριακών αρχών έχασαν τη ζωή τους από τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Συρία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Ariel Schalit

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς