Ρώσος πρέσβης: Η Ελλάδα έγινε μη δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους

Ρώσος πρέσβης: Η Ελλάδα έγινε μη δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους

«Για την ώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να λέγεται δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες» δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 TV ο Ρώσος πρέσβης της Ελλάδας, Αντρέι Μασλόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όλο θέμα είναι «το ατελείωτο κύμα ρωσοφοβίας, το οποίο υποστηρίζεται ξεκάθαρα από τους Έλληνες πολιτικούς».

«Η Ελλάδα έχει πάψει να είναι μια χώρα δημοφιλής για καλοκαιρινές διακοπές εδώ. Μετά τις 24 Φεβρουαρίου το κύμα ρωσοφοβίας στα ΜΜΕ δεν εξασθενεί και τροφοδοτείται από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κυριολεκτικά κάθε μέρα ακούμε αντιρωσικές δηλώσεις και όλα αυτά δημιουργούν μια δυσμενή ατμόσφαιρα», είπε ο πρέσβης.

Ο Μασλόφ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον σημαντικές υλικοτεχνικές δυσκολίες για διακοπές στην Ελλάδα, αφού η ελληνική πλευρά διέκοψε την αεροπορική επικοινωνία με τη Ρωσία.

«Εάν οι πολίτες έρθουν εδώ, πρέπει να είναι σε εγρήγορση: να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, σύνεση, αφού υπάρχουν πολλοί εθνικιστές Ουκρανοί στην Ελλάδα τώρα», είπε ο διπλωμάτης, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ..

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Γιούρι Πίλιπσον, προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα έχει πάψει να είναι μια ασφαλής χώρα για χαλάρωση των Ρώσων πολιτών, καθώς όπως αναφέρει «είχαν προηγηθεί επανειλημμένες περιπτώσεις επιθετικότητας και παραβιάσεων δικαιωμάτων κατά των Ρώσων», σύμφωνα με το life.ru.

Παράλληλα,, ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βερολίνο Σεργκέι Νετσάεφ δήλωσε ότι όλα τα κρούσματα ρωσοφοβίας, που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν στη Γερμανία, σταδιακά εξαφανίζονται και σημείωσε ότι ο αριθμός των σχετικών προσφυγών στην αστυνομία και στη ρωσική πρεσβεία έχει μειωθεί σημαντικά.