Ρουβίκωνας: Μετά το δημαρχείο Αλίμου, «χτύπημα» στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Ρουβίκωνας: Μετά το δημαρχείο Αλίμου, «χτύπημα» στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε λίγες ώρες από τον "Ρουβίκωνα", μετά την επίθεση στο Δημαρχείο Αλίμου με πέτρες και μπογιές, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.45 μ.μ., μέλη της αυτοαποκαλούμενης αναρχικής συλλογικότητας πραγματοποίησαν και νέο «εμφάνιση» αυτήν τη φορά στην πρεσβεία της Ουγγαρίας, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές έφθασαν μέχρι το εξωτερικό του κτίριο, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν πριν προλάβει να αντιδράσει ο αστυνομικός φρουρός της πρεσβείας.

Σε ανάρτησή του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρουβίκωνας καταφέρεται εναντίον του Όρμπαν, αναφέροντας ότι «τα τελευταία χρόνια ο Βίκτωρ Όρμπαν έχει προχωρήσει σε μια σειρά “μεταρρυθμίσεων” οι οποίες οδηγούν στην δημιουργία αυτού που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ολοκληρωτικό καθεστώς: έλεγχος της δικαιοσύνης, εξαγορά των περισσοτέρων ΜΜΕ της χώρας από φίλους της κυβέρνησης, στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων ως υπόπτων».

Στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Όρμπαν επίσης ήταν η πρώτη χώρα που έφτιαξε φράχτη για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές κατά την διάρκεια της κρίσης του 2015. Αυτή η κίνηση συμπληρώθηκε από την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες όπου εάν κάποιος πρόσφερε έστω και ένα πιάτο φαγητό σε “παράτυπο” μετανάστη κινδύνευε με φυλάκιση ενός έτους. Ακόμα μια μεταρρύθμιση της Ουγγρικής κυβέρνησης είναι ο καινούριος νόμος για τα εργασιακά που θα επιτρέπει την αύξηση των υπερωριών. [...] Για αυτούς τους λόγους σήμερα 10/12/2018 επισκεφθήκαμε την πρεσβεία της Ουγγαρίας».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Ρουβίκωνας:

Διαβάστε Περισσότερα