Ρουμανία: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ - Νοσηλείες ασθενών Covid σε αυτοκίνητα

Ρουμανία: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ - Νοσηλείες ασθενών Covid σε αυτοκίνητα

Δύσκολες καταστάσεις βιώνει η Ρουμανία που δοκιμάζεται σκληρά από το νέο κύμα πανδημίας κορονοϊού καθώς πλέον δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ασθενείς παραμένουν στα αυτοκίνητά τους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και τους παρέχεται υποστήριξη οξυγόνου αλλά και φαρμακευτική αγωγή. Στην πόλη Μπουζάου οι γιατροί μεταφέρουν μπουκάλες οξυγόνου και ελέγχουν τους ασθενείς στις εφημερίες τους. Μάλιστα υπολογίζεται ότι περίπου 170.000 Ρουμάνοι με κορονοϊό νοσηλεύονται στο σπίτι τους.

Σημειώνεται ότι η Ρουμανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της νόσου με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει μόλις το 37% του ενήλικου πληθυσμού της και, μολονότι ο αριθμός των εμβολιασμών που γίνονται την ημέρα αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουν υψηλά τα ποσοστά των ανθρώπων που διατηρούν επιφυλάξεις απέναντι στα εμβόλια, εξαιτίας  των εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Προχτές τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 11.000 το προηγούμενο 24ωρο ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν έφτασαν τους 591.