Σ. Βούλτεψη: Απαιτείται συστράτευση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σ. Βούλτεψη: Απαιτείται συστράτευση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης

«Καμία αντιπολίτευση σε καμία χώρα στον κόσμο, δε συμπεριφέρεται όπως εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς καμία εξαίρεση ,σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο εσείς προσπαθείτε να μετατρέψετε σε ελληνικό» επεσήμανε στην πολιτική της τοποθέτηση η βουλευτής της ΝΔ και ειδική εισηγήτρια στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό κ. Σοφία Βούλτεψη.

«Πουθενά στην Ευρώπη» είπε «κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν φέρεται όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την αρχή όχι μόνο δεν έβαλε πλάτη, αλλά δεν ψήφισε κανένα μέτρο, ούτε το επίδομα για τους γιατρούς…» νομίζεται είπε η Σοφία Βούλτεψη ότι μόνο «εσείς έχετε τις λύσεις απ' όλο τον κόσμο» και ρώτησε «δηλαδή, τι λάθος έχει κάνει ο Πούτιν στη Ρωσία που σήμερα ανακοίνωσε ρεκόρ νεκρών και κρουσμάτων; Τι λάθος έχει κάνει η Μέρκελ που ανακοίνωσε σήμερα το ίδιο; Τι λάθος έχει κάνει ο Κόστα, ο σύντροφός σας στην Πορτογαλία; «αλλά εκεί καμιά αντιπολίτευση, όπως και σε όλες τις άλλες τις χώρες, δεν μιλάει έτσι όπως εσείς».

Η βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, επειδή αυτές οι αναφορές της προκάλεσαν τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους είπε ότι «στην Γερμανία, δεν είναι ανόητοι οι Γερμανοί, που ψήφισαν όλοι μαζί, χριστιανοδημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοκοινωνιστές, φιλελεύθεροι και πράσινοι. Ούτε είναι ανόητοι οι Σουηδοί, που ψήφισαν τα μέτρα της πρασινοκόκκινης κυβέρνησης οι φιλελεύθεροι. Ούτε είναι ανόητο το Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, η Ισπανική Δεξιά που καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, κατά της Κυβέρνησης Σάντσεθ και Ιγκλέσιας. Ούτε δεν είναι ανόητοι, οι σοσιαλδημοκράτες στην Αυστρία, που ψήφισαν τα μέτρα του δεξιού Καγκελάριου Κουρτς, μαζί με τους πράσινους. Όπως δεν είναι ανόητοι οι Εργατικοί στη Βρετανία, που υπερψήφισαν στις αρχές Νοεμβρίου τα μέτρα του συντηρητικού Μπόρις Τζόνσον και τον στήριξαν στα τέλη όταν υπήρχε ανταρσία μέσα στο ίδιο το κόμμα του και τον διευκόλυναν για να τα περάσει, αποχωρώντας από την αίθουσα. Τέλος δεν είναι ανόητα και τα τρία δεξιά κόμματα στην Ιταλία, δηλαδή ο Μπερλουσκόνι, το Forza Italia, η Lega του Βορά με τον Σαλβίνι και τα αδέρφια της Ιταλίας που ψήφισαν μαζί με τα κόμματα της αριστερής συγκυβέρνησης, δηλώνοντας ξεκάθαρα «Παραμένουμε στην αντιπολίτευση, δεν συγκυβερνούμε, αυτή όμως είναι μια ψήφος αγάπης για την Ιταλία».