Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ δεν πήρε ακόμα θέση υπέρ της μη περικοπής των συντάξεων

Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ δεν πήρε ακόμα θέση υπέρ της μη περικοπής των συντάξεων

"Το ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ ακόμα δεν πήρε θέση υπέρ της μη περικοπής συντάξεων" αναρωτήθηκε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών και άλλων κοινωνικών ομάδων για το ασφαλιστικό δεν ενοχλούν την κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος στην εκπομπή "ΑΠΕριττα" με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με όλες τις κοινωνικές ομάδες τον τρόπο για τη βελτίωση του ασφαλιστικού και επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις στέλνουν και το μήνυμα στους δανειστές και τους Ευρωπαίους ότι "οι Έλληνες δεν συμφωνούν σε περικοπές συντάξεων".

"Έχουμε ένα μέτωπο κινητοποιήσεων, που θέλουν πιο επιθετική πολιτική στο ασφαλιστικό, δηλαδή πιο φιλολαϊκή και η κυβέρνηση η οποία βγαίνει και λέει καμία περικοπή συντάξεων, δημόσιο, βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Και τη ΝΔ, η οποία ακόμα δεν πήρε θέση μη περικοπής συντάξεων" είπε.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών είπε ότι υπάρχουν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και της φορολόγησης, τόνισε ότι η συζήτηση από την πλευρά τους γίνεται πάνω σε υποθέσεις και όχι σε πραγματικά δεδομένα και υπενθύμισε ότι μέχρι στα τέλη του 2015 εισέπραξαν χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις που εκκρεμούσαν από το 2008.

"Έχουμε την επιμονή των δανειστών για να επιβληθεί φορολογία στους αγρότες από το πρώτο ευρώ εμείς διαφωνούσαμε με αυτό το μέτρο και πρακτικά ήταν ένα κομμάτι του συμβιβασμού. Το ίδιο διαφωνούμε και με την υπερβολική φορολόγηση των επαγγελματιών. Είναι παράλογο η ΕΕ να επιδιώκει την υπερβολική φορολόγηση της ιδιωτικής οικονομίας και των επαγγελματιών. Όμως το ζητάει, μπήκε θέμα grexit να το πούμε έτσι" είπε ο κ. Φάμελλος.

Επέρριψε στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ευθύνη για το γεγονός ότι φέτος οι αγροτικές χρηματοδοτήσεις ήταν χαμηλότερες, λέγοντας ότι οι συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ, που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν σε βάρος των αγροτών. "Απολύτως συμφωνώ με τους αγρότες. Καταδικάζουμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις που υποθήκευσαν και αποδιάρθρωσαν την αγροτική παραγωγή" επισήμανε.

"Αυτό το ασφαλιστικό θα έχει επιβάρυνση μόνο για αυτούς που έχουν μεγάλα εισοδήματα πάνω από 15 - 20.000 ευρώ το χρόνο" είπε και διευκρίνισε ότι 20 - 30.000 ευρώ θεωρείται μέσο εισόδημα για τους αγρότες, ενώ "από κει και πάνω θα ισχύουν οι φορολογικοί συντελεστές, τους οποίους επιδιώκει η κυβέρνηση να ισχύουν σε όλους τους ελεύθερος επαγγελματίες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ