S. Gabriel: Η Γερμανία πρέπει να συνεισφέρει περισσότερα στον προϋπολογισμό της ΕΕ

S. Gabriel: Η Γερμανία πρέπει να συνεισφέρει περισσότερα στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να συνεισφέρει περισσότερα προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη τη μεγαλύτερη συμμετοχή, δεδομένου ότι είναι επίσης η χώρα που επωφελείται περισσότερο από τα χρήματα της ΕΕ.

Ειδικότερα, σε άρθρο του στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Sigmar Gabriel σημειώνει ότι η δαπάνες για την ΕΕ αποτελούν επένδυση για το μέλλον.

«Κάθε ευρώ που διαθέτουμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, επιστρέφει σε μας - άμεσα ή έμμεσα» έγραψε ο κ. Gabriel. «Οπότε (τι θα γινόταν) αν κάναμε κάτι ανήκουστο στην επόμενη συζήτηση για τα οικονομικά της Ευρώπης; Αντί να ζητήσουμε να μειωθούν οι πληρωμές μας στην ΕΕ, να δείξουμε προθυμία να πληρώσουμε ακόμα περισσότερα», σημειώνει.

Ο Sigmar Gabriel, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Martin Schulz στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να μην λαμβάνει μέσω άμεσης χρηματοδότησης από την ΕΕ όσα άλλα κράτη-μέλη, αλλά επωφελείται από τις εξαγωγές, το εμπόριο και την απασχόληση.

Σημείωσε ακόμα ότι η Γερμανία έχει βρεθεί σε καλύτερη θέση μετά την οικονομική κρίση και τώρα μπορεί να μειώσει το χρέος της, προσθέτοντας όμως ότι άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις για να βγουν από την κρίση, χρειάζονται χρόνο και βοήθεια για να μειώσουν των ελλείμματά τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια