Σ. Κοντονής για Σώρρα: Πρόκειται για μια απάτη

Σ. Κοντονής για Σώρρα: Πρόκειται για μια απάτη

Photo by Nick Paleologos / SOOC

Απάτη χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής τον Αρτέμη Σώρρα, ενώ μίλησε για «απαράδεκτη» την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου να κρίνει ότι το πληρεξούσιο για τα 600 δισ. δεν είναι πλαστό.

«Ποιος λογικός άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ισχυρισμός και μόνο είναι από μόνος του μία απάτη; Ποιος μπορεί αν τα έχει αυτά τα χρήματα; Και γιατί δεν τα δίνει και παριστάνει τον σωτήρα του έθνους; Να προβληματιστεί η κοινωνία, αφού τα έχει, γιατί βάζει αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους και πληρώνουν συνδρομές ή για την κοινοποίηση εξωδίκου στην εφορία;  Πώς είναι δυνατόν να τον ακολουθούν αυτό τον τύπο - δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω διαφορετικά - όταν υπάρχουν αυτά τα ερωτηματικά;;», είπε ο κ. Κοντονής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη.

Αφού πρώτα κατέκρινε την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, δήλωσε  ικανοποιημένος για την άσκηση αναίρεσης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, κατηγόρησε τη ΝΔ για τη μεγέθυνση του φαινομένου «Σώρρας»,  η οποία δεν ενήργησε άμεσα για να αποτελέσει «ασπίδα της κοινωνίας».

Από την πλευρά  του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καριαγιαννίδης, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αρτέμη Σώρρα «απατεώνα» και «αλμπάνη», καλώντας τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συντονιστούν για να τον αντιμετωπίσουν.

Αλέξανδρος Διαμάντης