Σ. Κούρτς: Να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Σ. Κούρτς: Να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς, επανέλαβε το αίτημα για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την αυστριακή τηλεόραση ORF ο κ. Κούρτς δήλωσε πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις δραματικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Τουρκία οι διαπραγματεύσεις πρέπει να μπουν σε παρένθεση καθώς η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την Ευρώπη πως θα ακυρώσει τη συμφωνία στο προσφυγικός αφήνοντας τους πρόσφυγες να εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στην Ε.Ε.   

«Είναι απαραίτητο να προστατέψουμε μόνοι μας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Δεν βλέπω κανένα λόγο να υποχωρήσουμε έναντι της Τουρκίας ούτε ένα χιλιοστό. Θα ήταν μεγάλο λάθος», τόνισε ο αυστριακός ΥΠΕΞ. Ο κ. Κούρτς υποστήριξες πως η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας στο προσφυγικό δεν έχει μέλλον, ενώ πρόσθεσε ότι η λμθασμένη προσφυγική πολιτική θα καταρρεύσει σύντομα.

Για το θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ο κ. Κούρτς τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση.

Τέλος, για τις σημερινές σχέσεις ανάμεσα στην Αυστρία και στην Τουρκία, λέει ότι είναι «φυσικά τεταμένες» και πως έπειτα από τις πρόσφατες εξελίξεις δεν μπορεί να υπάρξει απλά μία επιστροφή στην ημερήσια διάταξη και για τον λόγο αυτό είχε κληθεί χθες, Παρασκευή, στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αυστρία, έπειτα και από τις κατηγορίες από πλευράς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Αυστρία αποτελεί «κέντρο ριζοσπαστικού ρατσισμού».

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια