S. Lavrov: Ο D. Trump και ο V. Putin έχουν κοινές απόψεις όσον αφορά πολλούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής

S. Lavrov: Ο D. Trump και ο V. Putin έχουν κοινές απόψεις όσον αφορά πολλούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής

Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin έχουν κοινές απόψεις όσον αφορά πολλούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής, όπως υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, Peter Szijjarto.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι αναμένεται σύντομα μια ημερομηνία για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον V. Putin και τον D. Trump, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες για το πότε οι δύο πρόεδροι ενδέχεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitri Peskov, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, σημείωσε πως τις επαφές ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον αναφορικά με την ημερομηνία της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ στη μάχη εναντίον των μαχητικών ισλαμιστών, δήλωσε ο Peskov.