S. Lavrov: Trump και Putin ίσως έχουν συναντηθεί περισσότερες από τρεις φορές

S. Lavrov: Trump και Putin ίσως έχουν συναντηθεί περισσότερες από τρεις φορές

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενδεχομένως να είχε περισσότερες συναντήσεις με τον ρώσο ομόλογό του, στο περιθώριο της G20, πέρα από εκείνες που έγιναν γνωστές, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «μπορεί να έχουν συναντηθεί περισσότερο ακόμα και από τρεις φορές».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την είδηση ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί κατά τη διάρκεια δείπνου στο Αμβούργο, ενώ οι δύο άλλες συναντήσεις τους είχαν γίνει ευρύτερα γνωστές, η προγραμματισμένη διμερή συνάντηση κατά τη G20 και άλλη μία όταν αντάλλαξαν χειραψία.

«Αφότου ολοκληρώθηκε το δείπνο... εγώ δεν ήμουν εκεί... ο πρόεδρος Trump πήγε προφανώς να βρει τη σύζυγό του και πέρασε μερικά λεπτά με τον πρόεδρο Putin... και τι με αυτό;», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Sergey Lavrov, δήλωσε ακόμα ότι η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία ήταν παράνομη και κατηγόρησε τον επικεφαλής της CIA Mike Pompeo για «δύο μέτρα και σταθμά» όσον αφορά τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στη χώρα.

Όπως είπε, τα σχόλια του κ. Pompeo, με τα οποία επέκρινε την παρουσία της Ρωσίας στη Συρία και την εγκαθίδρυση στρατιωτικών βάσεων στις ακτές της Μεσογείου, έδειξαν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά».

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς