Σ. Πιτσιόρλας: Μετά τον ΟΛΠ, σειρά παίρνουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ

Σ. Πιτσιόρλας: Μετά τον ΟΛΠ, σειρά παίρνουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ

"Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η συμφωνία (σσ ΟΛΠ) μάς δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές" τόνισε μιλώντας στο Mega o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, την επομένη της συμφωνίας κυβέρνησης – COSCO.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι μετά τον ΟΛΠ, προχωράμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ και ανέφερε πως, στο τέλος Μαΐου θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ για τον ΟΛΘ θα έχουμε οκτώ εταιρείες από όλο τον κόσμο που διεκδικούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, στόχος τον Ιούλιο να έχουμε δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Για τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται  ανέφερε πως προφανώς υπάρχουν κι άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία είναι να δούμε το αποτέλεσμα που υπάρχει, τόνισε και σημείωσε με νόημα:«Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ (...) Να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας».