Σ. Θεοδωράκης: "Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο"

Σ. Θεοδωράκης: "Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την για ψέματα και παραπλάνηση του ελληγνικού λαού. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, τόνισε "γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο". "Άντε και στις παιδικές χαρές" πρόσθεσε ο αρχηγός του Ποταμιού.
Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες

Για το νομοσχέδιο "που σας κάνει να ντρέπεσθε", ανέφερε ο κ. θεοδωράκης, ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του.
Βάρη χωρίς κανένα αντίκρισμα. Γιατί τίποτα στην Ελλάδα δεν επιστρέφει πλέον ως κοινωνική παροχή. Ούτε δωρεάν παιδεία έχουμε, ούτε δωρεάν υγεία -για να μιλήσω μόνο για τα κεφαλαιώδη.

Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δε μειώνονται οι συντάξεις. Μα τότε πώς προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δις; Παίρνετε 1.8 δις από 300.000 ανθρώπους; -Γιατί αυτό είναι το 10% των ασφαλισμένων.

Ποιον κοροϊδεύετε; τους Έλληνες ή τους δανειστές; Μάλλον τους Έλληνες! Γιατί με τους δανειστές τα έχετε βρει.στα νούμερα, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

"Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε,τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα".

Μετά το τέλος των πρότυπων σχολείων σημάνατε το τέλος των πετυχημένων ολοήμερων σχολείων. Με την απίστευτη δικαιολογία ότι είναι άνισο μερικά μόνο σχολεία να έχουν ενισχυτική διδασκαλία. Ας την καταργήσουμε λοιπόν παντού! Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο -το πρότυπο των μισών υπουργών σας.

"Πριν συνεχίσω όμως με τον νόμο που σας κάνει να ντρέπεσθε θέλω να σας θέσω ένα άλλο ερώτημα. Τι αξία έχουν οι διαφημίσεις τραπεζών. Στην εποχή των κάπιταλ κοντρόλ;

Οι πολίτες μπορούσαν να τραβήξουν μόνο εξήντα ευρώ και η Αυγή διαφήμιζε τράπεζες!

Ο Ριζοσπάστης που έχει σταθερά διπλάσια κυκλοφορία από την Αυγή παίρνει συνολικά 60.000 ευρώ ενώ η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος παίρνει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες. Είναι και το κράτος. Το ευρύτερο κράτος. Οι ΔΕΚΟ. Βλέπουμε τις διαφημίσεις τους στα κομματικά σας Μέσα. Αλλά δεν μας λέτε πόσο εισπράξατε; Γιατί;, διερωτήθκε ο κ. θεοδωράκης και τόνισε ότι το Ποτάμι ζητάει να δημοσιοποιούνται σε μόνιμη βάση οι χορηγίες των ΔΕΚΟ προς τα ΜΜΕ.

 Τέλος έκανε λόγο και τροπολογίες της Μεγάλης εβδομάδας με τις οποίες συστήθηκαν δύο νέες θέσεις δημοσιογράφων στο γραφείο του κ. Τόσκα. Δύο νέες θέσεις δημοσιογράφων στο γραφείο του Βερναρδάκη. Ο κάθε ένας με αμοιβή 2,625 ευρώ το μήνα. Κάνεις την προπαγάνδα του υπουργού με περισσότερα χρήματα από όσα παίρνει ένας καθηγητής Πανεπιστημίου με 20 χρόνια προϋπηρεσίας και 2 παιδιά

Και κατέληξε ότι η κυβέρνηση είναι "ένα όχημα που κατρακυλά στο παρελθόν είναι η κυβέρνησή σας. Τα ίδια κόλπα. Τα ίδια λάθη.

Ο νόμος σας είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός. Μόνο που ο επόμενος σταθμός είναι η κατάρρευση!"