Σ. Ζαχαράκη (ΝΔ): O κ. Κοτζιάς δεν εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία είναι μονοπρόσωπη

Σ. Ζαχαράκη (ΝΔ): O κ. Κοτζιάς δεν εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία είναι μονοπρόσωπη

Η κυβέρνηση ανακαλύπτει την ανάγκη να συνεννοηθεί μόνο όταν υπάρχει μπροστά ένα αδιέξοδο το οποίο η ίδια δημιούργησε, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τρέχει ένας διάλογος εδώ και 90 μέρες. Ένας διάλογος σε διμερές επίπεδο των δυο χωρών. Ξαφνικά ο κος Κοτζιάς θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει αυτή η ενημέρωση και να είχε βρεθεί και μια γραμμή συναινετική, ώστε η όλη διαπραγμάτευση να είναι πολύ ισχυρή από πολύ πριν, πρόσθεσε.

Υπάρχει η διάθεση από τη ΝΔ να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, επεσήμανε η κα Ζαχαράκη. Δεν είπαμε όχι σε μια ενημέρωση, θα γίνει όμως στο επίπεδο του κου Κουμουτσάκου, ο οποίος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης εξωτερικών υποθέσεων, υπογράμμισε. Ο κος πρωθυπουργός όποτε θέλει να ενημερώσει τον κο Μητσοτάκη θα είναι στη διάθεσή του, έχει γίνει ήδη μια φορά, πρόσθεσε η κα Ζαχαράκη.

Πρέπει επίσης ο κος Κοτζιάς εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνει και την απαραίτητη συνεννόηση με τους συγκυβερνήτες, τους ΑΝΕΛ, πρόσθεσε. Δεν υπάρχει η απαραίτητη ενιαία γραμμή εντός της κυβέρνησης, ο κος Κοτζιάς δεν εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία είναι μονοπρόσωπη, σημείωσε.

Τις διαφορές τις είδαμε και με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλά για ομηρία, ο αναπληρωτής υπουργός λέει ότι δεν πρόκειται για ομηρία, υπογράμμισε η κα Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να γυρίσουν πίσω και η απόλυτη προτεραιότητα είναι αυτή.

Δυστυχώς χάθηκε χρόνος, εκτίμησε, υπήρχαν οι προβλέψεις ότι τα παιδιά θα γυρίσουν γρήγορα σπίτι τους, δεν έχει γίνει και είμαστε ένα μήνα μετά, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Φωτογραφία intime news

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια