Σάββας Αναστασιάδης: Φιλελεύθερος στην πράξη και όχι στη θεωρία ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σάββας Αναστασιάδης: Φιλελεύθερος στην πράξη και όχι στη θεωρία ο Κυρ. Μητσοτάκης

Φιλελεύθερο στην πράξη και όχι στη θεωρία, χαρακτηρίζει τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, απαντώντας σε όσους του αποδίδουν νεοφιλελεύθερες θέσεις.

"Είναι ένας φιλελεύθερος εν τη πράξη όχι στη θεωρία. Δηλαδή αυτό που λέει το πιστεύει και προσπαθεί να το κάνει και πράξη. Όπως φιλελεύθερη είναι η παράταξη της ΝΔ" υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Φάνη Γρηγοριάδη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι μπορεί μέσα στο κόμμα να διατηρηθούν και άλλες τάσεις, όπως της λαϊκής δεξιάς ή της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Σε ερώτηση, αν ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις επόμενες εκλογές είπε ότι "αυτό είναι δεδομένο" και το απέδωσε στο γεγονός, ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα διευρύνει την παράταξη, ενώ, ταυτόχρονα, όπως είπε, η κυβερνητική πολιτική είναι ανακόλουθη με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ θα πρέπει να είναι η επιστροφή των δυσαρεστημένων, αλλά και η προσέλκυση αναποφάσιστων στους κόλπους της παράταξης. "Μέσα από την αναδιοργάνωση και την αναγέννηση του κόμματος πρέπει να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά, να τους κάνουμε ενεργούς πολίτες και να συμμετέχουν στην πολιτική" είπε και υπενθύμισε ότι υπάρχει μια "τεράστια δεξαμενή" πολιτικά αποστασιομένων πολιτών, σε ποσοστό της τάξης του 45%, που απείχαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

"Η στάση μας ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη και πολύ πιο σκληρή" προειδοποίησε ο κ. Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ βγήκε πιο δυνατή, ανανεωμένη και αναγεννημένη μέσα από την εκλογική μάχη που έδωσαν οι υποψήφιοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ