Σάλος στη Βουλή από δημοσίευμα του ΑΠΕ που εμφανίζει την αντιπολίτευση να συμφωνεί με τη μονιμοποίηση μετακλητών Υπαλλήλων

Σάλος στη Βουλή από δημοσίευμα του ΑΠΕ που εμφανίζει την αντιπολίτευση να συμφωνεί με τη μονιμοποίηση μετακλητών Υπαλλήλων

Η «μονταζιέρα» χτύπησε τη Βουλή; Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

Όλα ξεκίνησαν από μια χθεσινή διαρροή –προφανώς από το γραφείο του Νίκου Βούτση- προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή το ζήτημα με την μονιμοποίηση μετακλητών Υπαλλήλων. Το Πρακτορείο ανήρτησε δημοσίευμά υπό τον τίτλο: «Στήριξη στον Ν. Βούτση από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τα δημοσιεύματα περί μετατροπής συμβάσεων μετακλητών», το οποίο περιείχε αποσπάσματα των ομιλιών (των δύο προαναφερθέντων βουλευτών και του Γ. Τραγάκη) από τα πρακτικά της Επιτροπής Κανονισμού που ασχολήθηκε με το θέμα.

Πέραν, βέβαια, του γεγονότος ότι τα πρακτικά δεν δίδονται στην δημοσιότητα (η συνεδρίαση είναι «κλειστή» και άρα προκύπτουν ερωτηματικά γιατί η επιλεκτική διαρροή) οι δύο βουλευτές μιλούν για συρραφή δηλώσεων, προκειμένου ο κ. Βούτσης να (από)δείξει ότι η αντιπολίτευση ήταν με το μέρος του.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού από το Ποτάμι, στο twitter: «ΑΠΕ ή ΒΠΕ? Βούτσειο Πρακτορείο Ειδήσεων... Μιλάμε για χοντρή μονταζιέρα διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης. Αυτό. ΕΛΕΟΣ! Ντροπή...».

Την ίδια ώρα, με δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητά τη δημοσιοποίηση του συνόλου των πρακτικών της Επιτροπής, κατηγορώντας τον Νίκο Βούτση ότι «έκοψε και έραψε στα μέτρα του» τις δηλώσεις του.

«Χθες ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει την ευθύνη της δικής του επιλογής για την πρόσληψη των τριών υπαλλήλων στη Βουλή. Αντ' αυτού υπήρξε διαρροή των πρακτικών της Επιτροπής, που έγινε κατ' αποκοπή, αποσπασματικά, με τον γνωστό τρόπο της ταχυδακτυλουργίας που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω ποιος θέλει να κάνει πόλεμο με τον τύπο, αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΠτΒ οφείλει να προστατέψει το κύρος του Κοινοβουλίου και των διαδικασιών του και δεύτερον θα ζητήσω στην επόμενη συνεδρίαση τη δημοσιοποίηση των πρακτικών ολόκληρων και των δικών μου και των άλλων μελών αλλά και της τοποθέτησης του Προέδρου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δε Γρηγόρης Ψαριανός, στη μακροσκελή ανάρτησή του τονίζει:  «ΑΠΕ ή ΒΠΕ? Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της μονταζιέρας τοποθετήσεις των εκπροσωπών κομμάτων της Αντιπολίτευσης στο επίκαιρο θέμα μονιμοποίησης μετακλητών υπάλληλων με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση. Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και "διέρρευσε υπηρεσιακώς" συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου-ΔΗΜΣΥ, Τραγάκη-ΝΔ, Μ.Γεωργιάδη-ΕΝ.ΚΕΝ. και Ψαριανού-ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου Βουλής και Επιτροπής Κανονισμού- κ. Νίκου Βούτση. Η "φιλοκυβερνητική διαρροή" έγινε, άγνωστο πως, παρ'' ότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης ακόμη και του καναλιού της Βουλής.

Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως το σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το "μοντάζ" για το ΑΠΕ».

Από την πλευρά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κύκλοι του γραφείου του σχολίασαν ότι «τόσο τα πρακτικά, όσο και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού είναι διαθέσιμα στους βουλευτές και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας. ''Αλλωστε, ήδη, είχαν γίνει δημόσια δηλώσεις από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων».  

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: SOOC