Schaeuble: Η κατάσταση στην Τουρκία είναι για κλάματα

Schaeuble: Η κατάσταση στην Τουρκία είναι για κλάματα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία οφείλει να διασφαλίσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις που της δίνουν τη δυνατότητα να συζητήσει για να λάβει οικονομική βοήθεια, αλλά πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αξιοθρήνητη.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Γερμανία θα επιμείνει στην αρχική της προσφορά να εξετάσει το τουρκικό αίτημα για οικονομική βοήθεια, ο Schaeuble απάντησε: «Η απάντηση είναι ναι. Αλλά φυσικά η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει ή να ξαναδημιουργήσει τις (αναγκαίες) προϋποθέσεις, αφού αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι για να κλαίει κανείς».

«Οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται κοντά σε κάποια απόφαση για τους δασμούς στις εισαγωγές»

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ανυπομονεί να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Steven Mnuchin αύριο, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ να πάει στη Γερμανία με αμετακίνητες θέσεις για όλα τα ζητήματα.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις περί επιβολής αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές, ο Schaeuble δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση είναι κοντά σε κάποια απόφαση.

«Μια χώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό μονομερώς», δήλωσε ο Schaeuble, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει μια θεμελιώδη αλλαγή στη διεθνή φορολογική πολιτική, «τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια