Σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά οι φρεγάτες αν επιλεγεί η πρόταση των ΗΠΑ 
Τζ. Πάιατ

Σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά οι φρεγάτες αν επιλεγεί η πρόταση των ΗΠΑ 

Την ναυπήγηση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση επιλέξει την αμερικανική πρόταση, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco, την ONEX και την Περιφέρεια Noτίου Αιγαίου για το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο. 

Ο Αμερικανός πρέσβης που στις αρχές τις εβδομάδας παρέδωσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο την πρόταση των ΗΠΑ για τις φρεγάτες που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος που θα υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι η πρόταση των ΗΠΑ αφορά μία διακρατική συμφωνία με στόχο να ενισχυθεί η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και να αναπτυχθούν συνεργασίες με την εγχώρια παραγωγή.

Μια, όπως τόνισε «διακρατική συμφωνία με μακροχρόνιο αντίκτυπο για την Ελλάδα» καθώς, συνέχισε, «τονώνει  την εγχώρια παραγωγή, ωθεί την ελληνική ναυπηγοκατασκευαστική βιομηχανία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας» ενώ καθιστά την χώρα μας «την πιο ανεπτυγμένη από πλευράς ναυτικής ικανότητας» στην ευρύτερη περιοχή. 

Αναφερόμενος στην ONEX, τόνισε ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην ανασύσταση των ελληνικών ναυπηγείων, μέσα από τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στη Σύρο, όπου αναμένεται να συντηρηθούν πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Σχετικά με το κέντρο καινοτομίας στη Σύρο, τόνισε ότι πρόκειται για μία σύμπραξη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή, σε όρους ναυτιλίας και καινοτομίας.