Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα 800 ευρώ λόγω κορονοϊού
«Εργάνη» για εργαζομένους

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα 800 ευρώ λόγω κορονοϊού

Ξεκίνησε να λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», στην οποία οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού δύναται να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα στοιχεία τους, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό των 800 ευρώ. 

Δικαιούχοι είναι όσοι οι επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται, έχει ανασταλεί με απόφαση του κράτους ή πλήττονται σημαντικά. Στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένου στον ΕΡΓΑΝΗ εδώ 

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 10 του μηνός θα μπορούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε «αναστολή» να υποβάλουν τα στοιχεία τους με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ τους, ήτοι αρχικά όσων τα ΑΦΜ λήγουν σε «1» , στις 2 Απριλίου όσοων λήγουν τα ΑΦΜ σε «2», κ.ο.κ.

Επίσης στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλλουν και την αίτηση για τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους, που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής.