Σήμερα η απόφαση για τη συντόμευση του διαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης

Σήμερα η απόφαση για τη συντόμευση του διαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης

Το ζήτημα της συντόμευσης του χρονικού διαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό αναμένεται να εξετάσει σήμερα η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες, Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης οικονόμου, έχει υπάρξει εισήγηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για μείωση του διαστήματος αυτού από έξι σε τέσσερις μήνες.

Εξάλλου, ακριβώς αυτό είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αποκαλύψει ότι ζήτησε από τους ειδικούς να συντομεύσει η τρίτη δόση και να γίνεται ακόμη και στους 4 μήνες.

«Έχω ζητήσει να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης. Αν μπορούμε, και το εγκρίνουν οι ειδικοί, να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πλέον το μπαλάκι πηγαίνει στους επιστήμονες.

Συνεδριάζει η Επιτροπή - Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει απόφαση

Το εν λόγω ζήτημα επανέλαβε και επιβεβαίωσε χθες και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επισήμανε ότι αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για την τρίτη δόση του εμβολίου. Η εξέλιξη αυτή θα πραγματωθεί με σκοπό να ενισχυθεί η ανοσία του πληθυσμού.