Σκηνικό τρόμου στο Μανχάταν: Οκτώ νεκροί από φορτηγό που παρέσυρε ποδηλάτες

Σκηνικό τρόμου στο Μανχάταν: Οκτώ νεκροί από φορτηγό που παρέσυρε ποδηλάτες

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και οκτώ σκοτώθηκαν όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε ποδηλάτες και στη συνέχεια ο οδηγός απείλησε αστυνομικούς με όπλο του paintball πριν αυτοί τον πυροβολήσουν και τον συλλάβουν. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια»

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του paintball, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η «δήλωση» που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του «συνάδει» με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI καθώς το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικό». Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή των οδών Chambers Street/West Street. 

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Donald Trump. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Στη Ν. Υόρκη φαίνεται ότι έγινε άλλη μία επίθεση από ένα πολύ αρρωστημένο και διαταραγμένο άτομο. Οι αρχές παρακολουθούν (την κατάσταση) προσεκτικά. Όχι στις ΗΠΑ!».

Πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters λένε πως οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, αφού ο ένας από τους οδηγούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, φέρεται να φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον Αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή Φωτ: AP Photo/Bebeto Matthews