Σκουρλέτης για κακοκαιρία σε Σκόπελο-Αλόννησο: Φταίει ο παλιόκαιρος, πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα

Σκουρλέτης για κακοκαιρία σε Σκόπελο-Αλόννησο: Φταίει ο παλιόκαιρος, πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα

Στον… παλιόκαιρο τα έριξε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης τα όσα έγιναν μετά τη πρόσφατη  κακοκαιρία στην Σκόπελο και την Αλόννησο. Φυσικά ο ίδιος δεν διαπίστωσε καμία ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών. «Καμιά φορά η ένταση των φαινομένων μας υπερβαίνει», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι προβλήματα στην υδροδότηση, ηλεκτροδότηση και τις μεταφορές συμβαίνουν μία φορά στα 40 χρόνια!

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον χιονιά, ήταν πολύ καλός, αλλά η ένταση των φαινομένων έφτασε τον κρατικό μηχανισμό στα όριά του. «Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία κακοκαιρία που δεν έχει προηγούμενο. Σκόπελος και Αλόννησος δεν έχουν δει τέτοιας έντασης κακοκαιρία τα τελευταία 30 -40 χρόνια.  Αυτό σημαίνει ότι ένας δεδομένος μηχανισμός πολιτικής προστασίας φτάνει στα όριά του. Παρ' όλα αυτά νομίζω η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ένας καλός συντονισμός με όσα μέσα διέθετε.  Κι αυτό αποτυπώθηκε τελικά στα αποτελέσματα. Είχαμε καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ουσιαστικά ευχαριστημένος, αφού δεν θρηνήσαμε θύματα. «Κοιτάξτε την εικόνα σε άλλες χώρες με αντίστοιχα φαινόμενα. Υπήρχαν δεκάδες νεκροί . Θέλετε να το πείτε τύχη; Ίσως. Κι αυτό καμιά φορά συμβάλει. Αλλά είχαμε έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υπουργός προανήγγειλε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν συγκροτήσει συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών των κατοίκων, με στόχο την αποζημίωσή τους το συντομότερο δυνατόν