Σκουτέλης: Ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέτρο για την αποτροπή τοπικών lockdown

Σκουτέλης: Ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέτρο για την αποτροπή τοπικών lockdown

«Ο καθοριστικός παράγοντας για το αν θα μπει ένα μίνι lock down όπως λέγεται σε μια περιοχή είναι πια το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του συγκεκριμένου πληθυσμού» τόνισε ο καθηγητής παθολογίας- λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκουτέλης και υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «αυτό φαίνεται πολύ καλά στην περίπτωση της βόρειας Ελλάδας καθώς και με την Κρήτη και άλλες περιοχές».

«Ένας σωστός κι έξυπνος άνθρωπος αυτό που κάνει είναι να διδάσκεται από τα λάθη του. Τα λάθη λοιπόν τα περσινά δεν πρέπει να επαναληφθούν φέτος. Θυμόμαστε τι έγινε στη βόρεια Ελλάδα πέρσι κι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Άρα λοιπόν οποιοδήποτε μέτρο αποσκοπεί στο να προλάβουμε ή να ελαττώσουμε την πιθανότητα κάποιας μεγάλης έξαρσης που θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια και σοκ το σύστημα και κυρίως τις ΜΕΘ πρέπει να εφαρμοστεί έγκαιρα».

Για το ποσοστό εμβολιασμού ανέφερε ότι είναι χαμηλότερο από ότι περιμέναμε αλλά έστω κι ένας να εμβολιάζεται κάθε μέρα είναι επιτυχία.