Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Επτά προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Επτά προσαγωγές

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία έπειτα από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη διασταύρωση Σπυρίδωνος Τρικούπη και Τοσίτσα

Στη συνέχεια στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές ενισχύσεις, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να φτάνουν μέχρι την πλατεία στην οδό Θεμιστοκλέους στο ΒΟΞ.

Οι συγκρούσεις κράτησαν για αρκετή ώρα, ενώ όπως προαναφέρθηκε η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές. Το πρωί της Παρασκευής οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Παράλληλα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα άτομο έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται και σήμερα στην περιοχή, κοντά στις καταλήψεις που είχαν εκκενωθεί το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων. Η διαρκής παρουσία της αστυνομίας προκαλεί την αντίδραση των αντιεξουσιαστών.

Βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια: 

Υπενθυμίζεται ότι στις 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί ξανά με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στη συμβολή της οδού Σπύρου Τρικούπη με την οδό Τοσίτσα, λίγα μέτρα μακριά από το κατειλημμένο κτίριο που εκκενώθηκε στην επιχείρηση της Δευτέρας.